Σκίτσα & ατάκες..


Το Blog εγκαινιάζει μια νέα ΣΤΗΛΗ με τον γενικό τίτλο "Η επικαιρότητα με σκίτσα και ατάκες", όπου με επιλεγμένα  σκίτσα γνωστών σκιτσογράφων αλλά και με  αποσπάσματα άρθρων - χρονογραφημάτων, επίσης γνωστών σχολιαστών της επικαιρότητας θα δίνει χώρο και λόγο στους ειδικούς του είδους. Καλή σας ανάγνωση ...
_____________________________________________________________________
2013.05.14
Γάτες με κράνη


2013.05.02
2013.04.25
Τα μόνα πλεονάσματα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση είναι πλεονάσματα δυστυχίας, φτώχειας, θλίψης, απελπισίας, θυμού κι οργής. Και τα μόνα πλεονάσματα που διαθέτει εν επαρκεία αυτή η αγέλη των λύκων είναι τα πλεονάσματα χολής και μίσους, όπως αυτά του κυρ Παγκάλου όταν λέει για τον Άκη ότι, στην περίπτωση που θα κληθεί να καταθέσει για αυτόν, «θα τον θάψει».
Ποιον θα θάψει; δεν ήταν σαράντα χρόνια σύντροφοι στο ίδιο κόμμα; υπουργοί στις ίδιες κυβερνήσεις; δεν έχει πολιτική ευθύνη ο ένας για όσα έκανε ο άλλος; Βλάξ ήταν ο κ. Πάγκαλος και δεν ήξερε; Βλάξ ήταν ο κ. Σημίτης και δεν ήξερε; Ήξεραν και δεν μίλησαν, ήξεραν και δεν έπραξαν, άρα είναι συνένοχοι - έχουν τις ίδιες πολιτικές ευθύνες για τον Άκη (τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη κι άλλους) όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα ηγετικά στο κόμμα και τα κορυφαία στις κυβερνήσεις. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***
2013.04.19


2013.04.18
Κι έτσι απομένει στον καθένα από μας να ξεκλέψει δυο στιγμές χρόνου και μια γωνιά χώρου, για να καταφεύγει κάθε φορά λείχοντας τα τραύματά του, μιας και ούτε στους δρόμους ούτε στις πλατείες μπορούμε να συναντηθούμε, ο ένας τον άλλον να υποστηρίξουμε, μαζί να συζητήσουμε και τι χρη δραν να σκεφτούμε. Οχι. Είναι πιο εύκολο πια για μας ο ένας τον άλλον να κακίζουμε, μάλιστα εξ αποστάσεως, ασφαλείς, άλλος μέσα στον ατομικισμό του κι άλλος μέσα στον «συλλογικό του ατομικισμό» - ω ναι!  υπάρχει και τέτοιος. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***
Οι τρεις αδιάψευστες ενδείξεις ότι ένας πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει το δρόμο χωρίς επιστροφή για τη χώρα του Ποτέ - Ποτέ (μετάφραση : έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα):
Πρώτον, αποκαλεί και τις απολύσεις «Ανάπτυξη» και τις προσλήψεις «Ανάπτυξη». Δεύτερον, αποκαλεί την Ελληνική Οικονομία «Θωρακισμένη»... Και τρίτον, στα διαγγέλματά του στρέφεται εναντίον του Μνημονίου, που λίγο πριν υπερασπίστηκε με τις πράξεις του. (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***2013.04.15
…Φωτιά και λαύρα, φωτιά φτώχειας κατατρώει τη χώρα, λαύρα παραλογισμού και ταπείνωσης, θειάφι προπαγάνδας. Και ο κ. Βενιζέλος, εξέχον μέλος της συμμορίας που μας έφερε έως εδώ, να ομιλεί με αυταρέσκεια και οίηση, αλαζονεία και μέθη ανάλογη της ηρωικής μισοκακομοιρίας του κ. Κουβέλη, για να μας πουν κάθε φορά τι; ότι δεν θα πάρουν αρχές Ιουνίου τα μέτρα που θα πάρουν τέλος Ιουνίου; Ότι ο κ. Σαμαράς «δεσμεύεται» να μη μας λέει τι του λέει η Τρόικα να μας κάνει, ώσπου να μας το κάνει;
Δεν κυβερνάται μια χώρα με την επίκληση ή την απειλή του χειρότερου (όπως όταν οι άνεργοι ήταν 1.000.000) διότι τότε το χειρότερο συμβαίνει (τώρα είναι 1.500.000 κι αύριο τις οίδε!) Δεν μπορεί η ανεργία του 1.500.000 να γίνεται μπαμπούλας για να μένουν απλήρωτοι πολλοί απ’ όσους δουλεύουν, για να μειώνεται συνεχώς ο μισθός ακόμα περισσότερων απ’ τους απλήρωτους, ώσπου κι απ’ αυτούς κι άλλοι ακόμα πολλοί να απολυθούν. Δεν γίνεται – κάπου αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει, να ανασχεθεί και να ανατραπεί. Κάθε βδομάδα που περνάει προσθέτει 3.500 x 6 κατεστραμμένες ζωές, αν μιλήσουμε μόνον για τους ανέργους.
Ως που θα πάει αυτή η δουλειά αναρωτιούνται πολλοί. Έως τα 350€ βασικό και 250€ σύνταξη – ως εκεί. Και ύστερα θα «ρίξουν» τα λεφτά που «χρειάζεται η αγορά» για να δουλεύουμε και να ζούμε σαν σκλάβοι σε μια ειδική οικονομική ζώνη, «ζωτικό χώρο» των Δυνατών, μέσα στην ταπείνωση, τον παραλογισμό και την αθλιότητα.
Και βεβαίως τον τρόμο. Διότι έρχεται και ο τρόμος – χτυπάει τις πόρτες στις τρεις η ώρα τη νύχτα με συλλήψεις, στις δέκα το πρωί με απολύσεις. Περίπου 21.000 «άτομα» (λέει το Mega και οι ομοειδείς του) θα απολυθούν αυτήν τη βδομάδα –άνθρωποι είναι μωρέ! ψυχές! Ζωές! έχουν παιδιά, αχρείοι, όνειρα, άνθρωποι είναι, μωρέ άνθρωποι(ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***

2013.04.11
… Διότι στην Ελλάδα πρωτογενής τομέας της παραγωγής να συνδεθεί με τον τουρισμό, δεν υπάρχει. Δευτερογενής τομέας χωρίς να ’ναι ληστρικός ή να καταστρέφει το περιβάλλον, δεν γίνεται. Λαϊκή οικονομία μέσω μικρών στοχευμένων επιχειρήσεων και μεγάλων συνεταιρισμών, δεν μπορεί να σχεδιασθεί, κάνει τζιζ. Για έρευνα, για τεχνολογία, για επιστημονική ανάπτυξη, δεν μπορεί αυτή η χώρα, μόνο για καραγκιοζιλίκια, διαπλοκή, διαφθορά, τεμπελιά κι απάνω τούρλα είμαστε φτιαγμένοι (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***
 «Offshore» : Είδος προστατευόμενης οικονομικής δραστηριότητας (κάτι σαν φορολογικές περιοχές Natura), όπου «αποδημητικά κεφάλαια, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση», βρίσκουν προστασία και αναπαράγονται ελεύθερα, δίπλα στη φύση. (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***


2013.04.05
Αφού οι εφορίες δεν μπορούν να εισπράξουν φόρους και η ΔΕΗ τα καταφέρνει μια χαρά (και δυο τρομάρες για μας...), γιατί δεν τη μετονομάζουν σε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτροφορολογικού;
Άλλωστε και οι φόροι σαν ηλεκτροσόκ είναι... (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
Και τώρα ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του ανίδεου από συνωμοσίες Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έπεσε θύμα των μυστικών συνεννοήσεων ανάμεσα σε Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα. (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
2013.04.01
Ο πλούτος των εθνών αποδεικνύεται κατάρα για τους λαούς, όταν δεν έχουν πρόσβαση στη διαχείρισή του. Ενα έθνος οδηγείται σε κατάσταση πολιορκίας και ένας λαός οδηγείται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, όταν ο πλούτος που διαθέτουν (και αυτός που παράγεται απ’ τους ανθρώπους, και αυτός που υπάρχει υπό μορφή φυσικών πόρων) απαλλοτριώνεται απ’ τους δημιουργούς του (εις ό,τι αφορά την παραγωγή) και τους φυσικούς κατόχους του (εις ό,τι αφορά τους πόρους). (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***

Ευτυχώς η κρίση στην Κύπρο κράτησε αρκετά κι έτσι η ΔΗΜ.ΑΡ. πρόλαβε να συμμετάσχει και σε δεύτερη μπίζνα. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, πουλήσανε ομού μετά του Σαμαρά και του Βενιζέλου τις Κυπριακές τράπεζες στην Πειραιώς, λίγο έλειψε δε να πουλήσουνε και τον αλέκτορα. Πουλήσανε, που λέει ο λόγος. Όταν δίνεις 524 εκατομμύρια, για να πάρεις 12 δισ. σε καταθέσεις, 2 δισ. ετήσια κέρδη και 1,5 δισ. που θα δώσουνε για ανακεφαλαιοποίηση οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, ε, αυτό δεν είναι πώληση, αυτό είναι Σάλα, Σάλα μες στη σάλα τα μιλήσαμε, να με πάρεις να σε πάρω συμφωνήσαμε. (Ανανδρανιστάκης Γ. «Α»).
***
Άρχισαν ήδη τα ρεπορτάζ της αυτομαστίγωσης, για τις «χλιδάτες συνήθειες των Κυπρίων, τις εποχές της ευημερίας». Ηθικό δίδαγμα: Ο καπιταλισμός είναι σαν το χριστιανισμό!
Δηλαδή εκθέτει τον άνθρωπο στην καλή ζωή, προκειμένου να δοκιμάσει της αντοχές του.
Όσοι αντιστέκονται, περιφρονώντας τα sushi, τα 12ετή ουίσκι και τα πεντάστερα ξενοδοχεία, θα ανταμειφθούν.
Τους υπόλοιπους, μόλις έρθει η ώρα της (Οικονομικής) Κρίσης, τους περιμένει το καθαρτήριο του Eurogroup, για να τους εξαγνίσει από τα ηθικά αμαρτήματα της κατανάλωσης και της ευημερίας! (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
2013.03.27
Το ευρωπαϊκό δίδαγμα από την περίπτωση της Κύπρου είναι να μη λες όχι.
* Αντιθέτως, ηθικό δίδαγμα δεν υπάρχει...
* Οσο κι αν προσπαθούν οι «φίλοι και σύμμαχοι» Ευρωπαίοι να καλύψουν μ' ένα μανδύα νομιμότητας τις αποφάσεις τους, παραμένει ανήθικη η πολιτική τους.
* Για ποιες αρχές ευρωπαϊκής δημοκρατίας μιλάμε, όταν έχει επιβληθεί οικονομική δικτατορία;
* Η δημοκρατία στηρίζεται στη δικαιοσύνη (και όχι στο δίκαιο των ισχυρών), την ισότητα και τον ανθρωπισμό. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
... για ποιες εξελίξεις στην υπόθεση διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ υποτίθεται πως ενημερωνόταν ο ΓΑΠ, αφού το θέμα είναι ότι δεν έγινε διερεύνηση, άρα δεν υπήρχαν εξελίξεις; (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***2013.03.21
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πρόβλεψη των Ίνκας για τη συντέλεια του κόσμου και στην πρόβλεψη της Μέρκελ για τη συντέλεια μιας χώρας - αν πει όχι στις εντολές της; Στην πρώτη περίπτωση η πρόβλεψη διαψεύδεται όταν περάσει η ορισμένη ημερομηνία. Στη δεύτερη όταν πει όχι η Κύπρος. Το όχι της Κύπρου αλλάζει όλα τα δεδομένα - αυτή είναι η αλήθεια. Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της επηρμένης επιχειρηματολογίας που χρόνια τώρα έχει μετατρέψει τον αγοραίο και εν πολλοίς άκρως γερμανικό εκβιασμό σε ευρωπαϊκή στρατηγική. Και οι δικοί μας τοποτηρητές των εκβιαστών οφείλουν εξηγήσεις: Γιατί δεν είπαν ένα όχι τόσα χρόνια; Γιατί συνεργούν στην καταστροφή της Ελλάδας με μια ατέλειωτη σειρά από ναι; Γιατί μας παραμυθιάζουν με μονόδρομους; Γιατί έχουν καταντήσει υπο-εκβιαστές στην υπηρεσία των εκβιαστών; (Θανάσης Καρτερός - «Α»).
***
Μα καλά, του Στουρνάρα δεν του έκοψε ότι, υπερψηφίζοντας το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ανοίγει ο δρόμος για να κουρέψουν (με την ψιλή, κιόλας) και τις ελληνικές καταθέσεις; Αν το κατάλαβε, είναι επικίνδυνος. Αν όμως δεν το κατάλαβε, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος... (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
Ιδού, λοιπόν, η αναγκαιότητα της εναντίωσης, της σφοδρής αντίδρασης, της εγερτήριας αναταραχής. Ιδού το ανεκτίμητον της αντιμνημονιακής δυναμικής. Ιδού η προσφορά των Αγανακτισμένων, των Κομμάτων που αντέστησαν θαρραλέα στην καταιγίδα της προπαγάνδας και των στυγνών εκβιασμών, των παιγνίων και της απροκάλυπτης τρομοκρατίας...
Και, ιδού, πόσο εκτίθενται οι «συνετοί», οι «σοβαροί» και «υπεύθυνοι πολιτικοί» που «μάχονται τον λαϊκισμό» και κήδονται για τη σωτηρία της χώρας... Αποδεικνύεται καθαρά ότι οι τραγικά ευένδοτοι, οι «γιέσμεν» και τα μηντιακά εξαπτέρυγά τους συνέβαλαν με την κατάφασή τους στα Μνημόνια και την παράδοσή τους στις επιθυμίες των επικυρίαρχων, ώστε να μετατραπεί η χώρα -και η Ευρώπη- σε κόλαση. Οπερ έδει δείξαι... (ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΡΙΑΝΤΗΣ-«Ε»).
***
Ναι, αυτές τις δύο μέρες έχουν ακουστεί τα πάντα. Αλλά μία είναι η φράση που παγώνει το αίμα. Που ξυπνάει τις πιο εφιαλτικές μνήμες. Και που σε κάνει να ακούς μέσα στο κεφάλι σου τα φρεναρίσματα και τις τσακισμένες λαμαρίνες, ενώ κλείνεις τα αυτιά, σαν ήρωας ελληνικής ταινίας.
Η φράση «Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη» από τον υπουργό Οικονομικών. Που, όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες φορές, όταν την εκστόμισαν Αλογοσκούφης και Καραμανλής, σήμαινε κάτι σαν «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Ναι, είναι αυτοί που φρόντισαν πρώτοι πρώτοι να εξαιρεθούν από μειώσεις μισθών και χαράτσια. Και οι οποίοι, ακούγοντας τον Χρυσόστομο Κύπρου να δηλώνει έτοιμος να υποθηκεύσει την εκκλησιαστική περιουσία, πρέπει να έψαξαν για υπογλώσσια... (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***

2013.03.19
«Ήρθεν η ώρα σας», είπαν οι «φίλοι» Ευρωπαίοι και στην Κύπρο! Δεν ήξεραν οι Κύπριοι, δεν μας ρώταγαν; Δηλαδή, τι περίμεναν; Να τους δανείσουν και να μην τους... αγαπήσουν;
Αλήθεια, ο δικός μας Αντώνης γιατί δεν προειδοποίησε το δόλιο Αναστασιάδη, που πήγε για μαλλί και γύρισε με... κουρεμένες καταθέσεις;
Δεν πρόλαβε να χαρεί τη νίκη του στις εκλογές και ήδη εύχεται να τις είχε χάσει!
Κι ενώ οι καταθέτες στην Κύπρο (ανάμεσά τους και πολλοί συμπατριώτες μας που νόμιζαν ότι εκεί διασφαλίζονται τα χρήματά τους...) τρέχουν και δεν φτάνουν και το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα γίνεται άνω κάτω, ο Στουρνάρας ο Πρώτος (και τελευταίος, ελπίζουμε...) βγήκε να μας καθησυχάσει...  Ε, θα του είπαν «αμόλα καλούμπα» και άκουσε... αρλούμπα!
Καλή μας εβδομάδα, σύντροφοι... Κι αν δεν ανησυχούμε (πιο πολύ, ε...) είναι διότι δεν έχουμε καταθέσεις. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
Ναι. Σύγχρονη Ευρώπη είναι το φαινόμενο εκείνο όπου ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί να εξηγήσει πώς οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κάνουν αυτό ακριβώς που ονειρεύονταν οι σοσιαλιστές από πάντα: καταστρέφουν την αξιοπιστία των τραπεζών, που αποτελούν τον πυλώνα του καπιταλισμού! Ενώ το κράτος, κόντρα σε κάθε έννοια ελεύθερης αγοράς, παρεμβαίνει για να σώσει ιδιωτικές επιχειρήσεις... (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
Μπορεί οι Κύπριοι να είχαν πετύχει το «οικονομικό θαύμα» αλλά όταν αντελήφθησαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ο δούρειος ίππος για την απώλεια της κρατικής τους υπόστασης και της εθνικής του ταυτότητας, έστειλαν το Σχέδιο Ανάν στον αγύριστο.
Σήμερα, ω του θαύματος, μόλις ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου αποδεικνύεται εκμεταλλεύσιμος και μέγας, το ως χθες «οικονομικό θαύμα» των Κυπρίων καταρρέει.
Είμαστε σε πόλεμο, αυτοί που κλέβουν απ’ τους νέους τη ζωή τους, αυτοί που ατίμασαν τη ζωή όσων με φιλότιμο τόσα χρόνια εργάζονταν, αυτοί που οδηγούν τα παιδιά  στον υποσιτισμό - και όλα αυτά και μύρια άλλα όσα μόνον και μόνον για να κονομάνε διακόσιες Τράπεζες και 800 Εταιρείες, είναι εγκληματίες πολέμου, του πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον των ανθρώπων. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***

2013.03.15
Τι θα γίνει με αυτές τις εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου; Όποια πέτρα (ή μάλλον επένδυση και σκάνδαλο) σηκώσεις, βρίσκεις και μία... Φυσικά και δεν ήξερε ο πρώην υπουργός πού εργάζονται οι εξαδέλφες του. Τόσες που είναι μπερδευόταν... Εννοείται ότι ούτε τις έβλεπε ούτε μιλούσε μαζί τους. Αυτές του έστελναν γραπτώς τι πρέπει να κάνει (ή να μην κάνει...)
Ποια Λίστα Λαγκάρντ; Η λίστα με τις... εξαδέλφες είναι μεγαλύτερη! Πάντως, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι όταν έγινε υπουργός και μεγαλοπιάστηκε, αδιαφόρησε για τους συγγενείς του... Παρέμεινε σεμνός, ταπεινός και κυρίως άνθρωπος της οικογένειας... Με τα... ξαδέλφια και τους θείους του έχει ασχοληθεί κανείς; (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
Ένας στους τρεις οφειλέτες ζητάει βοήθεια από τους γονείς του, αναφέρει η «Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής». Γι' αυτό και αυτοί που εξελέγησαν κάνουν ακριβώς ο ίδιο: ζητούν βοήθεια από τους ηλικιωμένους συνταξιούχους για να τα βγάλει πέρα το κράτος. (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!
2013.03.14
«Σχέδιο Αθηνά» Σχέδιο νόμου, που δίνει την ευκαιρία στους βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος να το απορρίψουν, έτσι ώστε (τώρα που έχουν δυσκολέψει εμφανώς τα άλλα ρουσφέτια) να κάνουν επίδειξη στις περιφέρειές τους ότι συνεχίζουν να τις υπερασπίζονται με μαχητικότητα. (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
Ευτυχώς πάντως που βρέθηκαν τα κονδύλια (αφού δεν έφταναν τα χρήματα από τα διόδια) και ξαναρχίζουν μέσα στον Απρίλιο οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους, ώστε να βρει εύκολα το δρόμο και να έρθει πιο γρήγορα η Ανάπτυξη! (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***2013.03.12
Γιατί, λοιπόν, θέλει ο Αντώνης να κάνει ανασχηματισμό;
α) Για να πιουν κι άλλοι από το ποτό της εξουσίας, επειδή κάποιοι έχουν ήδη μεθύσει;
β) Για να υπουργοποιήσει περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει και άλλοθι (στη σίγουρη αποτυχία) και να εκθέσει τον Βενιζέλο;
γ) Για να κάνει κάτι κι αυτός, αφού λόγω τρόικας έχει μείνει χωρίς δουλειά; (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***2013.03.09
 Κι έχεις και τον Παπανδρέου να δηλώνει απογοητευμένος: «Λίγα μπόρεσα να κάνω για τη χώρα μου»...
* Ευτυχώς Γιώργο μας, διότι αν προλάβαινες να κάνεις περισσότερα, δεν θα υπήρχε χώρα! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).

«Η κατάσταση του έθνους σήμερα» - με αυτόν τον τίτλο ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνεται κατ’ έτος στον αμερικανικό λαό και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του, εξαγγέλλοντας ταυτοχρόνως τι χρη δραν στο εγγύς μέλλον περί τα προβλήματα που διαχειρίζεται. Βεβαίως, είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο Πρόεδρος λογοδοτεί με ευφημισμούς και προγραμματίζει με ψέματα ή αοριστίες ή (στην καλύτερη περίπτωση) ευσεβείς πόθους ! Οπως και να ’χει, μόλις τελειώσει η σεμνή αυτή τελετή, οι όντως κρατούντες στις ΗΠΑ, με ή χωρίς τον Πρόεδρο, συνεχίζουν τις μπίζνες ας γιούζαλ.
Ακόμα κι αν, κάνοντας μια μεταφορά στα καθ’ ημάς, ήθελε να κάνει το ίδιο ο κ. Σαμαράς και, απευθυνόμενος στο έθνος, να αναφερθεί στην κατάσταση της χώρας σήμερα, δεν θα μπορούσε. Διότι την κατάσταση της χώρας δεν τη γνωρίζει. Τη γνωρίζει η Τρόικα. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***


2013.03.07
Λογική απορία: για ποιο λόγο τα «βενιζελόφωνα» media επιμένουν να μας αποκαλύπτουν ποια πολιτικά πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον ανασχηματισμό, ενώ η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει αρνείται ότι θα γίνει ανασχηματισμός;
Απάντηση λογικής απορίας Νο 1: διότι η διάψευση δεν περιλαμβάνει τη φράση «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε...».
Απάντηση λογικής απορίας Νο 2: διότι αυτή είναι η δουλειά τους.
Ασχετο αλλά...
...αφού συμφωνούν όλοι ότι η «διεφθαρμένη ελίτ, σε συνεργασία με τη διαπλεκόμενη πολιτική ηγεσία, κατέκλεψαν τον πλούτο της χώρας», γιατί πανηγυρίζουν που βρέθηκε πετρέλαιο; Η ίδια ελίτ και η ίδια πολιτική ηγεσία δεν θα αναλάβουν πάλι την εκμετάλλευσή του; (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
Για τους εχθρούς του ήταν «επικίνδυνος κομμουνιστής», δικτάτορας, δημαγωγός και κλόουν. Για τους φίλους του ήταν ο αναμορφωτής της Βενεζουέλας, ο ηγέτης που φωταγωγούσε νέους δρόμους για τη Λατινική Αμερική. Για τους τρίτους που παρακολουθούσαν προσεκτικά μακρόθεν, όπως ο Ζακ Λικ Μελανσόν, ηγέτης του γαλλικού Αριστερού Μετώπου, και ο σημαίνων δημοσιογράφος Ιγνάθιο Ραμονέ, ήταν «Ενας συκοφαντημένος άνθρωπος», ενώ για τον επιστήθιο φίλο του, τον Σον Πεν, ήταν «μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις στον πλανήτη».
Για τους φτωχούς Αμερικανούς του Μπρονξ, που έπαιρναν από τη Βενεζουέλα πάμφθηνο πετρέλαιο, ήταν ο ευεργέτης τους. Και για τον λαό του, για την πλειονότητα των χειμαζομένων, ήταν ο ηγέτης, ο θεός τους, ο συνεχιστής της επανάστασης όπως την ονειρεύτηκαν ο Μπολίβαρ, ο Φιντέλ, ο Τσε και ο Αλιέντε... Ηταν ο Ούγο Τσάβες. (ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΡΙΑΝΤΗΣ-«Ε»).
***
Οχι, ο Τσάβες δεν έχτισε τον Σοσιαλισμό, αλλά δεν περίμενε τον Σοσιαλισμό για να λύσει τα προβλήματα που με τη βοήθεια του λαού θα μπορούσε να λύσει. Κι ακριβώς αυτό: τα προβλήματα που αυτός και το κίνημά του έλυσαν, ανοίγουν τον δρόμο για να λυθούν τα προβλήματα που μένει να λυθούν. Το «Σοσιαλιστικό Σχέδιο» του Τσάβες δεν προϋποθέτει τον Σοσιαλισμό για να λύσει προβλήματα, αλλά οδηγεί σ’ αυτόν λύνοντας προβλήματα. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***
2013.03.05 :
Θα πεις, αυτά τα χέρια είναι δικά τους και ό,τι θέλουν τα κάνουν - ως σύνεδροι, μάλιστα, του ΠΑΣΟΚ έχουν αυξημένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των χεριών τους. Είναι επίσης εκατό τοις εκατό διαπιστωμένο ότι αυτά τα χέρια δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα χέρια που υψώνονται για λίγες ντομάτες ή πατάτες ή τρόφιμα εν γένει. Άλλα τα χέρια του λαού κι άλλα του Παπανδρέου - και των συνέδρων που τον λατρεύουν. Όλα σωστά, αλλά και πάλι υπάρχει ένα πρόβλημα: Με τα πάνω-κάτω αυτών των συγκεκριμένων χεριών επηρεάζονται τα πάνω-κάτω της ζωής μας.
Διότι αυτά τα χέρια (πήρανε βεργούλες και με δείρανε) στηρίζουν το πάνω-χέρι κάτω-χέρι της τρόικας και των Μνημονίων. Αυτά τα χέρια σηκώθηκαν όχι ως γροθιά αντίστασης, ούτε ως μούντζα αγανάκτησης, αλλά ως μέγα ναι στην "πιο ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ" στην κυβέρνηση Σαμαρά που ζήτησε από το συνέδριο ο Βενιζέλος. Αυτά τα χέρια δίνουν ένα χεράκι στις χειροδικίες του Δένδια εναντίον όσων επιχειρούν να υψώσουν χέρι στη σημερινή πολιτική. Και εν τέλει χωρίς αυτά τα χέρια δεν θα ζούσαμε το δράμα τόσων και τόσων ανθρώπων στην Ελλάδα, που έχουν χέρια και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν -η ανεργία βλέπετε. (Θανάσης Καρτερός - «Α»).
***

2013.02.27
1o.  Και γιατί προκύπτει ακυβερνησία στην Ιταλία; Μια χαρά κυβέρνηση μπορούν να σχηματίσουν ο Σίλβιο και ο Μπέπε...Τέτοιο κωμικό ντουέτο έχουμε να δούμε από την εποχή του Φράνκο και του Τσίτσο!
2o. Οι πλημμύρες απέδειξαν ότι δικαίως η κυβέρνηση φορολογεί τα αυτοκίνητα ως... σκάφη. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
...όλα αυτά τα ρεπορτάζ, που αναφέρουν πού πέρασε το Σαββατοκύριακό του ο Κώστας Καραμανλής και τι τοπικά εδέσματα έφαγε, γιατί ξεκινούν πάντα με τη φράση «μερικές στιγμές χαλάρωσης πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός»; Χαλάρωση από τι; (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
2013.02.23

2013.02.21
Να μια εξαιρετική συμφωνία που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον Φρανσουά Ολάντ: Εκείνοι να μη μας ξαναμπλέξουν ποτέ ξανά με καμία λίστα τύπου Λαγκάρντ. Και εμείς σε αντάλλαγμα να μη δώσουμε ποτέ φορολογικό καταφύγιο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ! (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***

2013.02.19
«Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα», έλεγες και λες, εσύ και πολλοί άλλοι, ώσπου το φίδι να σε δαγκώσει κι εσένα στο τέλος. Σε τι σε ωφέλησαν τα κλισέ που σου έμαθε η προπαγάνδα να σκέφτεσαι κι έτσι να σνομπάρεις τον συνδικαλισμό, τα κόμματα, την Αριστερά και να λες ότι «όλοι ίδιοι είναι»; Δεν είναι όλοι ίδιοι, άλλος είναι αυτός που σε τρώει κι άλλος είσαι εσύ που τρώγεσαι. «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί», αντιθέτως εσύ με την αδράνειά σου βοηθάς αυτούς που έφαγαν εμένα να φάνε και εσένα. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***


2013.02.18
... αφού όλες οι πιέσεις των δανειστών μας για ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με στόχο να μας αγοράσουν «κοψοχρονιά», γιατί οι κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο είναι μόνο από Ελλάδα και Ρωσία; (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***
1ο. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου (για τους φίλους, τους κηπουρούς και την Κομαντατούς Μέρλιν, Γιωργάκης) εψεύδετο ασυστόλως. Εψεύδετο γενικώς, αλλά ενώπιον του Κοινοβουλίου εψεύδετο με την ευκολία του βλακός. Διότι οι πράξεις του διέψευδαν διαρκώς όσα έλεγε, πριν καν παρέλθουν οι τρεις μέρες που θεωρούνται απαραίτητες για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ψεύτη. Εκείνην δηλαδή που του δίδει την δυνατότητα να ψευσθεί ξανά με κάποια αποτελεσματικότητα. Είναι γνωστόν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά σε περιπτώσεις όπως του Γιωργάκη έχει και μακρύ χέρι. Εν προκειμένω, αυτό το μακρύ χέρι έχει πιάσει τους Ελληνες, πλην Δυνατών, Διαπλεκόμενων και «νταβατζήδων», σε ένα σημείο του σώματος πολύ ευαίσθητο – εκτός για τους χοντρόπετσους.
Ο κ. Σαμαράς δεν εψεύδετο τόσον. Τουλάχιστον όσον ήταν ή έδειχνε πως ήταν αντιμνημονιακός. Ομως απ’ όταν έκανε το Ζάππειο Ενα αιθέριον έλαιον για πικραμένους νεοδημοκράτες, το Ζάππειο Δύο τυρί τριμμένο και τα 18Σημεία, σημεία και τέρατα, ο κ. Σαμαράς μπήκε με αξιώσεις στο κλαμπ των δημαγωγών, και του είπα – ξείπα δίχως τσίπα. Μάλιστα, καθ’ οδόν προς το Βερολίνο, ως άλλος Σαούλ καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, είδε φως κι ανέβλεψε, δηλώνοντας ενώπιον της φράου φύρερ Μέρκελ, «ουδείς αναμάρτητος»!!
2ο. Η μήπως θα συνεχίσουν να λένε αυτό το φρικτό που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους συχνά στον Τύπο, ότι δηλαδή «η κοινωνία έχει ακόμα λίπος για κάψιμο». Τι λέτε, βρε μακάβριοι; τι είναι οι άνθρωποι; ύλη για κρεματόρια των τοκογλύφων;
Σε ποιο ποσοστό η ανεργία καίει το «λίπος» των νέων; Στο 67%; Στο 80%; Αυτοί που αγωνιούν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ, πόσο «λίπος» ακόμα διαθέτουν για τους γελοίους και τους χορτάτους που μιλούν με τέτοια άνεση τη γλώσσα του Μολώχ; Αποτρόπαιοι, μακάβριοι και θεοστυγείς, για ανθρώπους μιλάτε! Για ανθρώπους που τους πίνουν το αίμα! Το αίμα τους πίνετε και για το λίπος τους αναίσχυντα μιλάτε(ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***
Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» αρχικά το υπαινίσσονται: «Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υιοθέτησε την ιδέα του εμπορικού συμφώνου ανταποκρινόμενος σε εκκλήσεις Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν δρόμο επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης» έγραψαν. Στη συνέχεια το γράφει ωμά: «Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα που αρνήθηκε να κατονομαστεί είπε ότι οι Ευρωπαίοι φαίνονται "έτοιμοι να υποχωρήσουν σε μερικά από τα πιο δύσκολα θέματα όπως τα αγροτικά προϊόντα"». Θα μας ταΐσουν δηλαδή η Κομισιόν και οι Αμερικανοί γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και κρέατα γεμάτα με ορμόνες στο όνομα της ενιαίας αγοράς ΗΠΑ - EE; Ετσι φαίνεται…  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ – ΕΘΝΟΣ).

***
2013.02.15
 Αυξάνει τον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση! Των ΗΠΑ...
* Μήπως, Αλέκα μας, να γίνει το σύνθημα από «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» σε «Αμερικάνοι υπερασπιστές των μισθών»;
* Και με παρέμβαση Ομπάμα αυξάνει και ο φόρος των πλουσίων.
* Βρε, μπας και τους έπεισε ο Τσίπρας;
* Ετσι και βελτιώσει τα αγγλικά του, τον βλέπουμε μέχρι και κυβερνήτη της Μασαχουσέτης!
* Είδατε η παγκοσμιοποίηση; Να ζητάς αυξήσεις για τους Ελληνες και να τις παίρνουν οι Αμερικάνοι... (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***


2013.02.12
1ο.  Δεν θα πληρώνουν φόρο οι νέοι εργαζόμενοι! Στην Αλβανία... Μήπως να πάμε εκεί για το μεροκάματο; Και σκεφθείτε, να τύχει να δουλέψει κάποιος γι' αυτόν που είχε κάποτε στη δούλεψή του... Ούτε στα μελό του ελληνικού κινηματογράφου δεν έχει συμβεί! Από το Αλβανός τουρίστας, στο Έλληνας μετανάστης στην Αλβανία. Όταν τα ανέκδοτα γίνονται πραγματικότητα...
2ο.  Είναι, πάντως, ασύλληπτη (εκτός από τη φοροδιαφυγή, βεβαίως...) η ευκολία με την οποία ανακοινώνουν αρλούμπες. Όπως με την απόφαση να ενημερώνουμε για τις μικροεπισκευές στο σπίτι όχι μόνο την πολεοδομία, αλλά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχή μας! Συγγνώμη, δηλαδή, αλλά τι ενδιαφέρει τον αξιωματικό υπηρεσίας αν θ' αλλάξουμε μπανιέρα; Σ' εμάς θα πλυθεί; (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
1ο. Δεν βλέπεις ότι ούτε το ΔΝΤ μπορεί να διορθώσει τα λάθη του και θέλεις να διορθώσεις εσύ τα δικά σου; Ποιος είσαι, ρε; όταν ψήφιζες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, νόμιζες ότι ο Ράιχενμπαχ ήταν ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης και τώρα σου ξινίζει;
Σου το λέει καθαρά ο άνθρωπος! Λάθη - ξελάθη, «καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα προσαρμογής»! Τι άλλο να σου πει για να καταλάβεις πόσο σκλαβωμένος είσαι;
Πάψε λοιπόν να διαμαρτύρεσαι και δούλευε, όσον ακόμα έχεις δουλειά. Αλλιώς θα μας αναγκάσεις να φορολογήσουμε και τη διαμαρτυρία! κι ύστερα θα λες ότι φταίμε εμείς που σε φιμώσαμε!
2ο. Τι σκηνές ήταν αυτές να τρέχετε δώθε κείθε στις ουρές για τζάμπα πατάτες και τζάμπα κουνουπίδια! Είδατε κανέναν πλούσιο να κάνει κάτι τέτοιο; Μόνον οι πλούσιοι δηλαδή μπορούν να είναι αξιοπρεπείς σε αυτόν τον τόπο; τι έγινε η αρχοντιά των φτωχών; Με απογοητεύετε! Στο τέλος θα με αναγκάσετε να σας επιστρατεύσω. Και δεν το θέλω. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***


2013.02.09


2013.02.07 
1ο. Αντισυνταγματικό, λοιπόν, να γίνονται Έλληνες πολίτες οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Αντισυνταγματικό και να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά τους, που είτε μεγάλωσαν είτε γεννήθηκαν εδώ. Αντισυνταγματικό, προφανώς, να έχουν οι νόμιμοι μετανάστες τα ίδια δικαιώματα με μας. Μήπως, απλά, είναι αντισυνταγματική η... απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας; Μία απόφαση-ντροπή για το νομικό πολιτισμό μας και τον ευρωπαϊκό ανθρωπισμό.
Ένα νόμο της προκοπής ψήφισαν στη Βουλή τα τελευταία χρόνια και τον καταργούν! Θα φτιάξει, λέει, άλλον καλύτερο ο Ευριπίδης (ο σύγχρονος...) Στυλιανίδης.
2ο.  Και αν στον μικρόκοσμο του πολιτικού σας αμοραλισμού φοβάστε τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις οργανώσεις με τις βόμβες, στον πραγματικό κόσμο που ζούμε εμείς οι υπόλοιποι, περισσότερο φοβόμαστε το κλαμπ της γραβάτας και τη λέσχη της τηβέννου...
Από μία σφαίρα ή από μία βόμβα μπορεί να γλιτώσεις ή να πεθάνεις. Από τις αποφάσεις, όμως, που παίρνουν άλλοι για σένα σημαδεύεται η ζωή σου για πάντα...
Και κουραστήκαμε να ζούμε σημαδεμένοι!  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ-«Ε»).
***
1ο. Από μία πρώτη άποψη τα νούμερα στα οποία αποτυπώνεται η διαφθορά του ποδοσφαίρου συγκλονίζουν: 680 «μιλημένα» ματς, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά στην Ευρώπη, αποκαλύπτει έρευνα της Europol ως αποτέλεσμα της δράσης μόνο μιας σπείρας που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Μέχρι στιγμής εμπλέκονται 425 ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές και ενδιάμεσοι!
Στην πραγματικότητα, δεν αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο από ένα κοινό μυστικό: το στοίχημα, νόμιμο ή παράνομο, κυβερνάει το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου. Τα υπόλοιπα προσφέρονται μόνο για λαϊκή κατανάλωση, έτσι ώστε το σύστημα να συνεχίσει να κάνει χρυσές δουλειές.
2ο. …. Άλλωστε, τι πιο χαρακτηριστικό των πραγματικών προθέσεων, από το ότι σε εποχές που το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει γίνει το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, η μεγάλη υπό ιδιωτικοποίηση μπαρμπουτιέρα του ΟΠΑΠ συνεχίζει να λειτουργεί ανεμπόδιστα ως το μεγαλύτερο πλυντήριο ανά την επικράτεια; (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ-«Ε»)
***
Εκτακτα μέτρα στήριξης των ανέργων ζητεί η ΔΗΜΑΡ. Αποστομώνοντας έτσι όσους επιμένουν να μείνουν οι άνεργοι επ' άπειρον χωρίς στήριξη... Πάντως η ΔΗΜΑΡ έκανε την αρχή, που είναι το ήμισυ του παντός. Τώρα μένει μόνο κάποιος να τα εκπονήσει και κάποιος να τα εφαρμόσει.
Συμπέρασμα: Παράγουμε πολύ περισσότερα ονόματα μεταρρυθμίσεων (π.χ. «Αθηνά», «Καλλικράτης») από όσα μπορούμε να εφαρμόσουμε (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-«Ε»).
***2013.02.06 :
Γκάλοπ για την ιδεολογία του ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Και ο τίτλος «Ποιο είμαι, πού βρίσκομαι, πού πάω;». Μήπως θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο να οργανώσουν ένα «Κυνήγι χαμένου κόμματος», στο πλαίσιο της... αθηναϊκής Αποκριάς; Ίσως να έφερνε αποτέλεσμα αν τοιχοκολλούσαν ανακοίνωση. «Χάθηκε κόμμα με την ιδεολογία του. Είναι μικρού αναστήματος, κοντά στο 6%, έχει γυαλιά πολιτικής μυωπίας και τη μέρα (ή μάλλον νύχτα...) που εξαφανίστηκε φορούσε πράσινα ξεθωριασμένα ρούχα». Έτσι, όπως το έχουν κάνει αγνώριστο το ΠΑΣΟΚ, μήπως ν' απευθυνθούν στον Δένδια για να του κάνει ρετούς και να γίνει αναγνωρίσιμο; Για να φύγουν τα σημάδια από την... εκλογική κακοποίηση. ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ – «Ε»).
***
Ναυτικοί : Κύριε Διευθυντά, Τόσο συχνά που τους επιστρατεύουν, σε λίγο θα έχουν όλοι βαθμό ναυάρχου; Με τιμή, Νεόκοπος – ΤΑ ΝΕΑ.
***

Στο χακί, λοιπόν, έντυσε και τους ναυτεργάτες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Έκαναν απεργία ζητώντας να πληρωθούν από τους εφοπλιστές που τους έχουν ακόμη και... πέντε, έξι ή και περισσότερους μήνες απλήρωτους και η κυβέρνηση, αντί να πιέσει τους εφοπλιστές να καταβάλουν τους μισθούς που χρωστούν αδικαιολόγητα στα πληρώματα, επιστράτευσε τους ναυτεργάτες! …. Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα δεν είναι το... ψυχογράφημα του Σαμαρά, του Βενιζέλου ή του Κουβέλη και η γοητεία που η εξουσία ασκεί πάνω τους, αλλά η αποτροπή της παγίωσης εκ μέρους της κυβέρνησης και του εθισμού εκ μέρους των πολιτών της αυταρχικής μορφής διακυβέρνησης. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη δημοκρατία. ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ – ΕΘΝΟΣ).

***

2013.02.01 :
Γιατί ονόμασαν «Αθηνά» το σχέδιο για την Παιδεία; «Ποσειδώνας» έπρεπε, αφού τα έχουν κάνει θάλασσα... * Αν και, μεταξύ μας, το «Ποσειδώνας» αφορά όλη την κυβέρνηση! ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΗΣ-«Ε»).
***
1ο. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο τρίπτυχο «Ησυχία, Τάξις και Ασφάλεια» και στο τρίπτυχο «Ησυχία, Taxis και Ασφάλεια»; -Τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης!
2ο. Λογική πάντως η προσήλωση του Νίκου Δένδια στην πάταξη της «ανομίας», αφού είναι προφανές ότι ενθουσιάζει το κοινό και αυτό περνάει στις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, η πάταξη της παρανομίας είναι μια σαφώς πιο πολύπλοκη υπόθεση.
Και έτσι ο ζήλος με τον οποίο παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι καταληψίες του ΠΑΜΕ (σ.σ. «Ανομία») συγκρίνεται μόνο με το ζήλο με τον οποίο όχι μόνο ΔΕΝ γκρεμίζονται τα αυθαίρετα, αλλά δίνεται ακόμα μια παράταση για την τακτοποίησή τους (σ.σ. «Παρανομία»).
Δηλαδή, στο σύγχρονο πολιτικό λεξικό, ως «παρανομία» ορίζεται μια «ανομία» που αντί να φέρνει πόντους στις δημοσκοπήσεις, φέρνει εισπράξεις από πρόστιμα.  (ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ – «Ε»).
***
1ο. Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικά κατάγματα υπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση - Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ. Δένδιας. (Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σε έντεκα συνιστώσες, εκ των οποίων οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή που ευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα.
Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή των ανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. 
2ο. Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπει ότι οι κυβερνώντες πρέπει να προστατεύουν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών.
Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών, ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσω και αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.
Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.
Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. (ΣΤΑΘΗΣ-ΕΝΙΚΟΣ).
***2013.01.30 :
1Ο. Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: «Διάβολος» - Περιστασιακός πολιτικός σύμμαχος, που εμφανίζεται πάντοτε ως δικαιολογημένη επιλογή, τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να αφήσει πίσω του τη θεωρία και να προχωρήσει στην πρακτική εξάσκηση.
2Ο. Σε μερικές κουλτούρες, η ενηλικίωση έρχεται όταν το αγόρι βγαίνει στο δάσος για να κυνηγήσει το πρώτο του θήραμα. Σε άλλες έρχεται όταν φεύγει για πρώτη φορά από το πατρικό για να ζήσει μόνος. Στην Ελλάδα η ώρα της πρωθυπουργικής ενηλικίωσης έρχεται από τη στιγμή που θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο Κατάρ, αναζητώντας επενδύσεις. ( ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ – «Ε»).
***

Συμφωνίες
Κύριε Διευθυντά, Θα φτιάξουμε, λέει, κοινό κουμπαρά με το Κατάρ – υποθέτω ότι εμείς θα βάλουμε τον κουμπαρά κι εκείνοι τα χρήματα...
Με τιμή, Νεόκοπος (ΤΑ ΝΕΑ).2013.01.28 :

1.      ΣΥΡΙΖΑ παντού!
Αυτό συμβαίνει, αν κρίνουμε από την κυβερνητική πολιτική, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες – όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω δεν υπάρχουν τα μέτρα της Τρόικας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα σπίτια που πεινάνε τα παιδιά, το φαΐ δεν τους το έχει κλέψει ο κ.Στουρνάρας, αλλά η συνιστώσα Ρόζα.
Αυτή η σατανική συνιστώσα βρίσκεται πίσω απ’ τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής και σε κάποια γιάφκα ΣΥΡΙΖαίων γράφονται τα τελευταία σημειώματα των αυτοχείρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που η Αστυνομία δεν έπιασε τους αληταράδες που επετέθησαν στα γραφεία της Ν.Δ. κι όχι ο κ. Δένδιας.
Δεν φτάνει που δεν είμαστε καλά, δεν είμαστε και με τα καλά μας.
Το Μνημόνιο είναι το ίδιο και υπαγορεύει το ίδιο μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική.
2.                  Αν οι σαχλαμάρες που είπε ο κ. Κουράκης, να φορολογούνται δηλαδή οι πολίτες αναλόγως της πίστης τους, μάλιστα να τη δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση (όπως ήθελε ο μακαρίτης Χριστόδουλος να γίνεται στις ταυτότητες) είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο σκοταδισμός δεν είναι βαθιά νυχτωμένος, αλλά κυκλοφορεί μέρα μεσημέρι.
Τέτοιες θέσεις (;) του ΣΥΡΙΖΑ [που αφορούν στο 95% των Ελλήνων και συνεπάγονται έναν ακόμα φόρο – εκτός κι αν αρνηθούν (!) την πίστη τους] δεν τις έχω διαβάσει στο Πρόγραμμά του.
Καλό θα ήταν το θέμα αυτό να ξεκαθαρισθεί αμέσως, ώστε οι πολίτες να ξέρουν, αν θα ψηφίσουν το Πρόγραμμα κάθε κόμματος ή τη μούρλα κάθε μέλους του.  (ΣΤΑΘΗΣ – ΕΝΙΚΟΣ).
Η βία που νομιμοποιεί τα πάντα, εν ονόματι μιας κατασκευασμένης απειλής βίας, μας δείχνει ήδη το ρύγχος της. Καλό όμως είναι να θυμούνται όλοι ότι από τη στιγμή που εξαπολύεται αποδεικνύεται όχι μόνο λαίμαργη, αλλά και παμφάγα: Συχνά τρώει κι εκείνους που την έθρεψαν και την έλυσαν για να φάει άλλους. Υπάρχει βλέπετε και η ετερογονία των σκοπών...(Θ. Καρτερός – ΑΥΓΗ).

Αετοί...

Πριν στεγνώσει το μελάνι για τον λάθος «πολλαπλασιαστή» του ΔΝΤ, η τρόικα ζητά κατάργηση αντικειμενικών και πιέζει για κατασχέσεις ακινήτων εδώ και τώρα. Στην πρόσθεση (βαρών) οι άνθρωποι είναι πάντοτε «αετοί»...
( «EΘΝΟΣ» 28/1 - ο ταχυδρόμος).


2013.01.26 :

1.  ... εφόσον ο Σίμος Κεδίκογλου ισχυρίζεται ότι στο video του Διαμαντόπουλου δεν έγινε μοντάζ αλλά «παράθεση αποσπασμάτων», γιατί να μην μπορεί και ο Παπακωνσταντίνου να ισχυριστεί ότι στο στικάκι που παρέδωσε δεν έκανε αλλοίωση αλλά «παράθεση ονομάτων»;
……………
2. Ο Τσίπρας μιλάει για «κούρεμα του χρέους»; Το ίδιο συζητάει και το ΔΝΤ! Ο Τσίπρας θεωρεί ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί το βασικό πρόβλημα που καταστρέφει την ελληνική οικονομία; Το ίδιο και το ΔΝΤ! Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε το 13ο και το 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα; Το ίδιο και το ΔΝΤ! Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η πολιτική της σκληρής λιτότητας, που ακολούθησε μέχρι τώρα στη χώρα το ΔΝΤ, είναι λάθος και οδήγησε αναπόφευκτα στην ύφεση; Τι έκπληξη... Το ίδιο πιστεύει (πλέον) και το ΔΝΤ! Αρα: Το ΔΝΤ, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! ( ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ – «Ε»)
…….
Χωρίς αμφιβολία η πολιτική των μνημονίων μάς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εποχή του χαλκού, διατείνονται πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες. Ωσπου να ολοκληρωθεί η διαδρομή, ζούμε απλώς στην εποχή των χαλκείων. Σύμφωνα με τα λεξικά, χαλκείο είναι το εργαστήριο κατεργασίας του μπακιριού και μεταφορικά ο τόπος όπου εξυφαίνονται σκευωρίες, μηχανορραφίες. Ας ξετυλίξουμε το νήμα από την αρχή. Την περίοδο '90-'93, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, στο υπόγειο του Μαξίμου λειτουργούσε παιδικά χαρά. (Mετέωρος - «Εφ.Συν.»)
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά διάφορα περίεργα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό προκαλούν μια κάποια σύγχυση. Και ένα ερώτημα ζητά επειγόντως απάντηση: τελικώς η ΔΗΜ.ΑΡ. τι διάολο είναι στην κυβέρνηση; Εταίρος ή θυρωρός; Συνιδιοκτήτης ή τσιράκι; Σύμμαχος ή καρπαζοεισπράκτορας; Στυλοβάτης ή Χατζηαβάτης; …. Διότι, όταν κάποιος συμμετέχει σε μια κυβέρνηση και διαφωνεί για ένα, και δύο, και δέκα σοβαρά ζητήματα χωρίς να ανοίξει μύτη, τότε ή απατεώνας είναι ή νούμερο. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει… Ή στ’ αλήθεια διαφωνεί, αλλά ανέχεται να τον έχουν γραμμένο και να θεωρούν τις διαφωνίες του ανάξιες ακόμα και γρατζουνιά να προκαλέσουν στην κυβερνητική συνοχή. Όπως καταλάβατε, σαφής απάντηση στο ερώτημα δεν είναι εύκολο να δοθεί. Διαλέγετε και παίρνετε. Στυλοβάτης, πάντως, ή Χατζηαβάτης, η ΔΗΜ.ΑΡ. καταφέρνει να μας χαρίζει τουλάχιστον μια κάποια διασκέδαση εν μέσω γενικής κατάθλιψης...(Θ. Καρτερός – ΑΥΓΗ).

2013.01.25 :
1. Τελικά, οι πλούσιοι του τόπου ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα σκουπίδια παρά για τους ανθρώπους (που τους πληρώνουν τρεις κι εξήντα ή τους απολύουν...).
2. Ο πρίγκιπας Χάρι σκότωνε Αφγανούς σαν να έπαιζε βιντεοπαιχνίδι, όπως ανερυθρίαστα δήλωσε. Ναι, είναι ο ίδιος που κατήγγειλε τους παπαράτσι, όταν τον φωτογράφισαν γυμνό να παίζει με τους φίλους του, για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής. Μα, Χάρι, κι αυτοί σαν βιντεοπαιχνίδι το είδαν!
Κι εσύ, τουλάχιστον, έζησες...  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΗΣ στην «Ε»).
Το καλό σε όλην αυτή τη μαυρίλα είναι το ότι η αγριότης της κυβερνητικής πολιτικής προκάλεσε  απεργία  συμπαράστασης  εργαζόμενων προς εργαζόμενους. Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη απεργία συμπαράστασης μετά από πολλά χρόνια.
Η αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων είναι το μόνον όπλο που οι εργαζόμενοι διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τον ολοκληρωτικό ταξικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Και καμιά πολιτική δύναμη (ιδίως της Αριστεράς) δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της αντίστασης, παρά να συμπαραταχθεί στις τάξεις της. Κάθε δύναμη, κρατώντας τον χαρακτήρα της και την ιδιοπροσωπία της, οφείλει να συμπαραταχθεί  με κάθε άλλη δύναμη που οι εργαζόμενοι επιλέγουν ως πρόμαχοκαι συμπαραστάτη.
Οποιος σήμερα διχάζει τους εργαζόμενους συμβάλλει στην ήττα τους. (ΣΤΑΘΗΣ – ΕΝΙΚΟΣ).


...


Έτσι δυστυχώς εξελίσσεται η θεωρία του δικαίου. Η εμπειρία προηγείται και η νομοθεσία έπεται με το χανζαπλάστ, το βάμμα ιωδίου και τις σειρήνες του ασθενοφόρου να προσπαθούν να κόψουν δρόμο μέσα στην πιο εφιαλτική κυκλοφορία. Φυσικά ο μεγάλος εφιάλτης έρχεται αργότερα. Όταν αντί διαλόγου, αντί πολιτικού χειρισμού, οι τραυματιοφορείς με τη νομολογία παραμάσχαλα σφίγγουν το λάστιχο στον λαιμό της Δημοκρατίας και την πλακώνουν στις ενδοφλέβιες. (Ρούλας Γεωργακοπούλου – ΤΑ ΝΕΑ).


...


Ο κύβος ερρίφθη. Η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στο μετρό που πήρε η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σηματοδοτεί την επιθυμία της να μετατρέψει τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε τελική μάχη για τον οικονομικό εξανδραποδισμό όλων των εργαζόμενων στρωμάτων του ελληνικού πληθυσμού. (Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ – ΕΘΝΟΣ).

....


Δεν υπάρχουν σχόλια: